Dalam Kenangan

12:48 AM

assalamualaikum...memang diakui, lama dah tak update blog ni. kekangan masa sangat walaupun dah free dari task2 dan asignment2. alhamdulillah, tamat sudah pengajianku di IPGM. sekarang ni aku dan semua kawan-kawan menanti dengan penuh sabar tentang penempatan kami nanti...insyaallah, moga biarlah semuanya berhampiran dengan kampung halaman. Memang banyak kenangan tercipta selama 4 tahun aku berada di ipg, yang manis dan pahit. pengalaman itu, aku percaya akan mendewasakan kita. Paling aku tidak lupa dengan kawan yang 10 orang blok A ni. Mereka ialah siti, ima, ani, ina, dayah, akmal, ida, ainjai dan k.kin. Jutaan terima kasih dan sejuta kemaafan dipinta andai selama ini ada terkasar bahasa dll.

siti
dia ni merangkap rumate aku... wah, sangat hebat dalam beribadat.kagum aku.mengaji pun best.kami rumate 4tahun...banyak suka duka.gaduh tu memang banyak, tapi bile kamcing, tersangat la kamcing... pergi mana2 pun bersama...ke kelas, balik kelas, cafe, kuar makan, shopping, pi klinik dan macam2 lagi la. kepada siti. maaf dipinta andai selama ni bnyk mengguris hati secara sedar atau tak sedar. tq for everything juga

ima
ima ni memang baik ngan aku. orang pun kata macam kembar.anak murid pun boleh tertukar time praktikum hari tu. ish3... kitorang ni punye baik, kadang sampai rumate pun jealous..tak ada niat pun nak jealouskan sesiapa. susah nak cari kawan macam dia ni, dia ada untuk kite walaupun time kite sedih....tq ek ima

ani
erm...memang seorang yang loyar buruk. hubungan sosial ngan semua lapisan masyrakat sangat baik.semua orang menyenangi dia ni. peramah, kelakar, pemurah, manis dll. die berkawan ngan semua orang.

ina
dia ni seorang yang cool. tak pernah tengok dia marah dan tak pernah tengok die nak marah orang. memang stay cool. muke pun selamber jer. die pun orang yang baik hati...suka tolong angkatkan baju di ampaian.hi3...

dayah
baru je mendirikan rumah tangga. wah, bakat seninya memang tak dapat dinafikan. tulisan nyer cantik sangat. disukai oleh adik2. terer juga bersyarah ni..

ida
susah nak jumpa dia ni. selalu xde kat blok.sibuk sangat berorganisasi. dulu selalu keluar dengan dayah, tapi sejak2 dayah kahwin ni, pandai2 dia bawak diri...selalu menghilangkan diri, sampai kekadang rumate sendiri pun xtau. papeun, teruskanlah berdakwah di jalan Allah...

akmal
mantap ungguh suara dia. xpayah pakai mikrofon. memang dah cukup lantang. nanti leh jadi cikgu disiplin. loyar buruk pun boleh tahan. kalah ani kekadang

ainjai
seorang yang sempoi...semua boleh, xde yang tak boleh bagi die. suka sangat bawak kete sampai xkisah bawak sendiri 12 jam balik johor. tabik r kat dia. pun baik ngan semua orang... orang kuat ipg ni...tahniah

k.kin
seorang kakak yang berkaliber. cekap buat keje. de koleksi cerita yang best2. tq k.kin sebab sudi share cerita. pandai juga korek rahsia dia ni...fuh, kalau speaking bunyi loghat mat saleh(omputih)...

Papepun, terima kasih kepada semua kerana sudi bersahabat denganku selama 4tahun kita berjuang dalam bidang yang sama. akhir kata, tq, sorry and good luck for your life...

Salam...

You Might Also Like

4 comments

Popular Posts