Saturday, August 15, 2009

Dah Nasib Badan

selepas kelas, kami sepakat 10 orang untuk pergi keluar makan... plan nak makan kat tempat nasi ulam Padang Tembak je, tapi tutup, last2 kami pergi sampai ke KB. kami dapat menjamu selera selepas penat menunggu dalam setengah jam gak, tapi memang berbaloi. macam2 ada... lauk je, bukan Astro! sempat la posing kejap dengan kawan2 sebab tau bukan senang nak gathering ni...

habis episod gembira, bermula la episod yang tidak berapa nak gembira... terkena jugak aku...padahal sebelum ni aku xpernah buat pun. tu la susahnya kalau selalu baik, sekali buat salah terus kena. kena pe? pe cerita ni? nak tau kan? sebab korang xtau... ni nak bagi tau...

buat pertama kalinya aku dapat surat dari Majlis Perbandaran... xpernah dapat pun sebelum ni... lagipun, mane de dapat surat dah time ni. surat tu diselitkan kat wyper kete comelku itu... ingatkan iklan... tapi... huh, padan muka! xmampu nak kate pape sebab salah diri sendiri...

kesalahan: parking xletak skeleng!
jam: 11.49 pagi
warna kete: matallic (eja pun salah)


moral values: beringat sebelum terkena... jgan pandang remeh ngan parking ni! tapi xadil, kawan aku kete lagi satu xkena saman pun. nasib badan..huhu...aku menyesal ;-( pasni aku akan letak skeleng tuh, gores kupon parking sekali...

8 comments:

1st impression said...

mmg nasib..kalo nak terkena tu terkena jugak.tapi,aku ase mpkb saje je nak kutip duit sempena ramadhan ni.xpe2,sedekah 2..hihi..

ain said...

ha'ah ek...niat sedekah r. bgus2. ooo...lupa nak thanx kat kengkawan yg nek satu kete... tq sebab kita share duit byr saman parking tu.huhu... aku rasa bersalah. sori sgt;-(

NuRiL ShAmS said...

sabar ye ain syg...sj jer tu nk kena..xpela..aggap bg duit raya kat die..nak sgt..awat minta RM10 ja.mintala RM100 ka,RM 1000 ka..bebaloi sket nk byaq duit minyak dia dok round kutip duit tiap2 hari..huhuu..nasib badan...

MuHaMMaD86 said...

awak....skeleng 2 apa?sy org luar...hahaha

firstly,nk ucp padan muka...hehehe

kna brapa?....mai nk tlg byr...tgh byk duit ni...hehehe


ala ain,bljr dr pglmn n niat sedekah jer...2 yg terbaik...hdup ni kna bljr dr pglmn...br kta jd yg lbh baik..insyAllah!!!

hitamputeh said...

makan kt ner tu?nasi ulam kb ke?
sharing is caring kan...nasib baek nek ngn nadz n de geng,,nak jugak tolong byrkan....klu ak??he3..

bob_arie said...

hahaha..kene saman...wakakaka...
sabar ain, aku lawak je...!!!
ckp pasal saman, ingat lg aku ngan lah dulu kene saman x bubuh skeleng mase nak amik baju batik class...tp peristiwa ni dah lama dah..masa tu masih dlm foundation.
Punya la lawak, kitaorg perasan surat saman tu tergantung2 kat wiper mase dah nak smpai kat maktab...abis duit kitaorg RM10

ain said...

tq ek sume atas sokongan dan kritikan tu...
ima:eeh ima, nak suh die kenakan saman byk lak...rm10 tu pun byk tau...bolehbeli tudung lagi

zaid: boleh gak tu, nanti i mintak kat u, claim ek

hitamputeh: hang memang xleh bawak sekali...

bob:sama r aku, mula2 xperasan gak. nasib bek aku xbuang surat yang comel tu..

siputsedutkuning said...

hm..biasa la tu ain..si siputkuning aku tu dh bpe kali kna..ada la dkt 3 kali kot..bkn sebab aku xbyr parking ke ape,tp dh terover parking lama sket je..lbh 2 3 minit gitu je..mmg skit hati aku..huhu..yg pling aku skit hati time aku dpt saman ketiga..bru je aku nk g tmbh coin,aku tngk org MPKB tu bru je sdh saman keta aku..geram giler..huhu..aku pun apa lg,biarkan je siput aku tu lama2 kt parking tu tanpa tmbh coin..hahaha..padan muka aku!!