Katil No. 8

9:54 PM

Assalamualaikum...


Al-kisah Naufal masuk wad...pagi Selasa Naufal xhenti-henti nangis.umi pun decided untuk bawa Naufal ke klinik swasta. Itupun selepas abi suh bawak pi jumpa dr. Lagi pun malam tu naufal tak tidur sangat sebab hidung Naufal tersumbat. asyik-asyik terjaga...kesian sangat kat Naufal malam tu. ummi pun xtau nak buat camane...at last naufal tertidur atas bahu ummi barulah lena.

Pagi itu, ummi orang pertama sampai kat klinik, trus jumpa dr and dr cakap Naufal diserang ronchitis for the second time. Doc cakap kena sedut je la... about 4-6 hours sekali. Dipendekkan cerita, petang sebelum berbuka wan (nenek) Naufal bawak pergi unit kecemasan untuk sedut, at last, Naufal kena tahan wad. Tak leh tangguh dah... dengan ala kadar cepat-cepat ummi berkemas untuk kita menginap di asrama kanak-kanak...


Malam yang sama, sample darah Naufal diperlukan untuk cek samada ada jangkitan ke tidak dalam darah...kesian sangat kat Naufal, memang menangis la Naufal. Ummi tengok pun tak sampai hati. Dengan paksa rela tu...huhu


After that, prosedur seterusnya selepas dr. cek, naufal kena buat x-ray la pulak. Nak kena cek paru-paru. Naufal pun ikut je la dengan paksa rela. Menangis lagi sebab kena paksa dan dikejutkan dari tidur. Bukan sebab sakit pun.hihi

Seterusnya, dr. decided that Naufal kena sedut la every 4 hours. Ummi baru teringat yang Naufal kena tahan wad bukan sebab lelah tapi sebab denyutan jantung Naufal terlalu laju...156/minit. macam orang berlari...letih sokmo la Naufal


Sekarang, lepas treatment...insyaallah dan alhamdulillah Naufal is getting well. Ummi doakan supaya Naufal sentiasa sihat,aminn ya Rabb...

You Might Also Like

4 comments

Popular Posts