Thursday, July 16, 2009

Final Destination???

assalamualaikum....

last week, on saturday night,tengah kebosanan... pi bilik tv, tgk de cerita best gak entitle Final Destination 2. actually. dah pernah tgk pun cite ni dan di kira agak mengerikan gak la. kepada sesiapa yg belum tgk the movie before, ceritanya berkisarkan seorang gadis yang boleh nampak sign orang akan mati. entah boleh percaya ke x? tapi yang pelik nya diorang ni nak elakkan diri dari mati. supposedly, ramai yang mati dalam satu kemalangan ngeri tetapi disebabkan oleh gadis ini, semuanya dah jadi terbalik... dalam cite tu la... perempuan tu dah menukarkan death list... entah apa2 aje...

here, bukan nak cerita sangat pun pasal cerita tu, just nak ingatkan bahawa telah dijanjikan Allah, manusia xmampu unuk mengha;ang kuasa Allah untuk mengelak ajal walau cepat atau lambat seminit... when it's the time, kita akan mati jugak...

Firman ALLAH swt di dalam surah Al-Ahzab ayat ke 16;
Katakanlah: “Lari itu sekali-kali tidaklah berguna bagimu, jika kamu melarikan diri dari kematian atau pembunuhan, dan jika (kamu terhindar dari kematian) kamu tidak juga akan mengecap kesenangan kecuali sebentar saja.”

wallahua'lam...
Islam Itu Indah

3 comments:

LeE said...

a'a..betul3....

bob_arie said...

a'a..that true...

ain said...

aku pun tambah... betul3