Hanya Dia Yang Tahu

1:19 AM

assalamualaikum...
salam ukhuwwah

sorry, hari ni xde gambar cam biase... satu - satu ujian datang menguji. serentak pada masa yang sama.. bermula dengan berita yang hangat mengatakan kami, semua pelajar perempuan B.Ed maths kena move dari asrama within 3 days! Ya Allah, berita yang sangat memeranjatkan dan membuatkan kami semua xsenang duduk...

aku bermonolog:
" alamak, mana sempat nak cari rumah "
" ada ke rumah? "
" ramai yang kena keluar pada satu masa ni "
" pengangkutan, duit minyak "
" jarak rumah, keadaan rumah, keselamatan lagi2 untuk perempuan "
" nak duduk berapa orang serumah? "
" nak kena beli tu, nak kena beli ni "
" xberpatutan, just for another 5 months "
" siapa cepat dia dapat, first come first serve "
" nak kena angkat barang, bukan sikit, 4 tahun punye barang "

itulah antara perkara yang bermain di fikiranku. dan aku percaya semua kengkawanku pun tengah memikirkan benda yang sama. banyak perkara yang nak kena buat dalam satu masa.

cari punya cari dapat satu rumah. memang best sangat. semua lengkap, sewa RM100 xtermasuk api air. rasenyer memang berbaloi untuk 8 orang duduk... tapi, one evening, i got one more hot news, that we have to stay at the hostel. WHAT?!! after dah cari rumah, dah packing tetiba berita yang xdisangka datang. dah mind set nak duk luar, ingat nak teruskan jer. memandangkan keputusan pun xleh nak dibuat selepas fikir panjang (dalam 10 minit), contact ngan orang Bukit Larut, diorang sepakat nak duk dalam...

what do you feel at that moment?

  • geram
  • bengkek
  • marah pun ade
  • happy? ntah
  • kecewa, sikit
  • kelam kabut
  • serabut
  • finding solution nak replace 5 persons
  • malu ngan tuan rumah
  • malu ngan adik2 junior
  • cam dah mengecewakan beberapa pihak
  • bimbang, semua ade r
entah, xtau la lpas ni apa lak akan jadi... stay, pindah? sekarang ni, Hanya Dia yang lebih dan Maha Mengetahui akan setipa sesuatu yang berlaku. dan aku percaya ada hikmah di sebalik setiap yang berlaku dan aku percaya stiap kesulitan itu pasti ada kesenangan(الشرح) seperti yang dijanjikan Allah...

sekian, wallahua'lam
Islam Itu Indah

You Might Also Like

4 comments

Popular Posts